Savetnik prilikom pisanja knjige

Pre nego što unajmite lektora, morali biste prvo napisati knjigu. A pisanje nije nimalo lak kreativni proces. Knjiga se piše dugo, strpljivo, pažljivo i promišljeno. Neke se pišu “u cugu”. Neke se pišu godinama. Neke nikada ne ugledaju svetlost dana…

Ako ste se upustili u avanturu zvanu pisanje bilo bi sjajno da imate nekoga ko bi sa vama prošao ceo taj proces. Ko bi saslušao vaše ideje, ko bi pratio vaša promišljanja, ko bi razumeo vaše dileme. Neko sa kim biste o tom kreativnom procesu mogli da razgovarate.

Treba vam neko ko će čitati vaš tekst i pomoći vam da ga uobličite. Ko će znati da vam da povratnu informaciju o važnim stvarima za nastanak jedne dobre knjige: da li je radnja dovoljno jasna, da li je retardacija u istoj potrebna, da li ima previše deskripcije (ili premalo), da li su likovi dobro izgrađeni, postoji li doslednost u njihovom građenju. Ima li nekih slučajnih nelogičnosti koje treba otkloniti. Da li bi bilo zanimljivo neka poglavlja produbiti, a neka skratiti. I tako dalje…

Savetnik može da se sa vama dopisuje putem mejla, organizuje lične sastanke ili sastanke putem skajpa što znači da ga možete unajmiti na kom god kraju planete živeli.

Savetnik će uvek unapred pročitati tekst koji ste mu dali i pripremiti se za razgovor sa vama.

Savetnik će imati spremna pitanja i predloge pre nego što se kamera uključi.

Vreme koje savetnik izdvoji za razgovor sa vama mnogo je kraće od onoga koje mu je potrebno da se za taj razgovor spremi. Dakle, priprema podrazumeva savetnikovo čitanje, promišljanje, zapisivanje zapažanja i sugestija. Potrebno je par sati pripreme za samo pola sata razgovora.

Ukoliko želite da savetnik bude deo vaše avanture, kontaktirajte me na vanjavulinsmiljic@gmail.com.

Cena polučasovnih konsultacija je 20 eura.