7 tipova momaka na putu od PRVOG do PRAVOG

Dan zaljubljenih je polako na izmaku, a ja mislim da je sad pravo vreme da se malo našalimo na ovu temu i da prečešljamo kakve smo to sve momke sretale dok nismo upoznale “onog pravog” i koji od njih su bili toliko česti da ih možemo klasifikovati u ovako jednu totalno nehumanu listu momaka sa kojima ćete se najverovatnije susresti na putu do svoje prave Ljubavi…

Prva ljubav zaborava nema

Sa koliko god godina da vas obuzme ludilo prve ljubavi i kakvog god oblika da bude, jedno je sigurno – kunućete se u sve pretke i potomke da je to TO, da ste vi svoju potragu završili i da vas nijedna sila neće odvući od vašeg voljenog. Realnost je da će ta ljubav “da pukne” i pre nego što ste se nadali, jer je najverovatnije da: a) niste ni bili zaljubljeni, već ste samo pronašli svog najboljeg prijatelja (ali, avaj, kako da znate šta je ljubav, a šta prijateljstvo kad nijedno još niste zapravo iskusili), b) shvatate da ste se prerano upoznali i da oboje imate još mnogo toga da prođete u životu i u međuljudskim odnosima da biste mogli “da zaključite priču”, c) toliko ste dugo zajedno, da ste već presvrnuli jedno od drugog, a vreme za ženidbu nije, a ne biste da se rastajete jer ste toliko navikli jedno na drugo.

Savet: Čuvajte prve momke kao mnogo dobre prijatelje, ako su vam to zaista i bili <3.

Ovo je jedini tip koji je “zaštićena vrsta”, a između Prve ljubave i Prave ljubavi nizaće se razna iskustva, samo neki od tipova koji vas čekaju na svakom ćošku su:

Skidam ti zvezde sa neba – tip

Jedan od najljigavijih tipova koje ćete sresti. Najverovatnije će to biti u nekom izlasku, on će biti nenametljiv, pun manira, pun strpljenja i beskrajno duhovit. Pridržaće vam vrata, ustupiti svoj index ako je bolje pečen, otpratiće vas do stana i neće navaljivati. I vi ćete pomisliti kako je baš simpatičan momak i koja ste srećnica da ste naišle na takav jedan primerak. Verovatno ćete pristati na sutrašnji dejt jer vam je “ostavio prostora”.

Realnost? Obično je to lokalni đilkoš koji ima dobro isprobane taktike, mediće med dok ne shvatite na trećem dejtu da ima devojku, bivšu devojku, verenicu ili ženu, a da ste se vi tu našli sasvim slučajno.

Savet? Bežite glavom bez obzira,jer ništa prenaglašeno ne može biti realno, pa tako ni nečija “ljubaznost” ili “maniri”.

Ljubav na usta ulazi – tip

Ovo je tip koji će vas najkraće interesovati, jer prosto – vaša pažnja biće tolika koliko je i paste u tanjiru koju je napravio za romatičnu večeru. Najčešće će pokušavati da vas impresionira svojim kulinarskim umećima, a ponekad će pokušati da to učini i odlaskom u obližnje restorane. Sa njim će se sve ubrzo vrteti samo oko hrane, a kad shvatite da sam tim tipom podgrevate samo sarmu, a da je srce hladno – vrlo brzo će vas smoriti ta kulinarska igrarija.

Savet za momke: super je oduševiti devojku divnom hranom, ali morate imati još neke ideje kako da sa njom provodite vreme i kako da ta ljubav zatreperi i van ringle.

Nisam ti ja za vezu – tip

Čuvajte se ovog i najbolje bi bilo da pobegnete čim načujete i slovo N od ove gorepomenute rečenice. Da, znam me nećete poslušati. Hoćete da znate šta sledi onda? Izgubićete par meseci/godina života igrajući sa ovim tipom razne igre, nadajući se da će on najzad da shvati kako biste vi bili “kul” par i bićete duboko nezadovoljni i umorni od svega toga kada shvatite da se to neće baš desiti onako kako ste planirali. Najgore kod ovog tipa je što će vam sa njim biti vrhunski, imaćete osećaj da je “to to”, a zapravo će biti baš daleko od toga.

Realnost: Ovo je tip koji će vas sresti za 5 godina u supermarketu i reći će nešto poput: “Čoveče, kako sam bio glup…” i to je sve što vama treba da biste istog obrisali sa liste “neprežaljenih”. To je obično neki “Marko” koji stiže na Kosovo u 21. veku i pita se šta se tu sad, pobogu, dogodilo dok je on živeo u svom balonu.

Savet: Nema saveta. Ako vas neko zaintrigira toliko da vas onda voza u neodređenim odnosima i da vi pomislite da je to OK – to je prosto put koji morate da pređete. Rekla bih vam bežite od ovog tipa, ali znam da nećete, zato probajte da ga tretirate isto kao što on tretira vas :-).

Krivo je more – tip

Ah, toliko je varijacija na temu kad je ovaj tip u pitanju. Naravno, upoznaćete ga na nekom letovanju/zimovanju/kakvomgodputovanju i prosto će se desiti neki klik sa njim. On će isto biti jedan od onih “skidam ti zvezde sa neba” tipova, sigurno će imati devojku u prvom obližnjem gradu, i sto posto se neće sećati da li ste pili pivo na plaži ili plovili brodom do ostrva.

Savet: Uvek budite oprezne sa ovim tipovima, nikad ne znate sa kim imate posla, a nalazite se daleko od kuće. Ako se i desi neki morski zaljubiš, čim sednete u bus pobrišite te kontakte i sačuvajte lepu uspomenu na morskog tipa. Ne valja kvariti lepe uspomene patetičnim beskorisnim porukama sa osobom koju najverovatnije nikad više nećete videti.

“Ložiš li se na pamet” – tip

U prvi mah sa njim će biti beskrajno zanimljivo. Dok se izližu te prve priče i dok ne shvatiš da si se zaljubiš samo u ideju o tom tipu. Kao u ideju o mnogo kul, pametnom tipu koji još i izgleda dobro. Kada shvatiš da od njegovih diploma do tvog srca ima previše stepenika, a da je čitava ideja o njemu jedna iluzija – bićeš kao probuđena iz sna, zbunjena kako te je takav jedan lik uopšte i zainteresovao.

Popravi me, pliz! – tip

Jedan od najiscrpljujućih tipova, a dok to shvatite pokidaće vam sve živce i potrošiti dosta vašeg vremena. Postoji mnogo podvrsta ovih tipova , od POVREĐEN SAM, POPRAVI ME PLIZ ! do ŽELIM DA BUDEM BOLJA OSOBA, POPRAVI ME PLIZ! Dok vidate rane i pokušavate da promenite nekoga ko ne radi ništa po pitanju promene, shvatate da ne pravite nikakav napredak i da će jedino čemu će se vaš tip vratiti biti – stare navike ili bivša devojka koja ga je totalno skembala do nepopravljivosti. Vratiće se tamo da ga ona dokrajči, jer njemu zapravo ne treba ni ljubav ni pažnja, njemu treba harpija koja će mu davati vazduh na kašičicu.

Savet: Kad vidiš slomljenog tipa, dobro razmisli da li da ga popravljaš. Ne kažem da nikad nema smisla, ali ima smisla toliko retko da je prosto nemoguće znati unapred šta te čeka na računu koji stiže od majstora.

Večiti dečak – tip

Ovo će možda biti najbliži tip “onom pravom”, koliko god paradoksalno zvučalo. On će biti vedar i iskren i šašav i sa njim će sve biti tako zabavno i lepo i lako. Dok ste u bezbrižnim danima. Kad se od njega bude očekivala doza ozbiljnosti, on to neće znati da prepozna ili prosto neće znati kako da se u toj situaciji postavi. On možda neće biti previše mlad na papiru, ali će biti i dalje dečak duhom i vremenom će sve one lepe dečačke osobine pasti u senku činjenice da idu dani kada vam je potrebno bar malo njegove ozbiljnosti i stabilnosti, a vi je nećete dobijati.

Da li se ti večiti dečaci ikada osposobe toliko da bi bili u ozbiljnim vezama, a da ne izgube svoj šarm i identitet? Ne znam, znamo li takve? Obično se od njih odlazi pre nego što se tako nešto može sa sigurnošću reći…

Kad dolazi “onaj pravi” ?

Ah, kod svake od nas na neki drugi način. Najčešće iz nepoznatog pravca, nenadano. Ipak, ne smemo zaboraviti da je i naš pravi satkan od delića nekih od ovih gorepomenutih tipova – malo će da nas voli, malo da nas razmazi, malo da kuva, malo da bude blesav. Ali sa “pravim” ćete uvek znati na čemu ste, bićete mu prvi i jedini izbor, neće od vas kriti 4 druge devojke i koliko god bio okrnjen i luckast, trudiće se da se zajedno pokrpite i uozbiljite onda kada život od vas to bude zahtevao. A do tada, nemojte ni vi da zahtevate previše – ljubav je vrlo jednostavna, ako smo i mi takvi <3.

Do idućeg čitanja, pišite mi vaša iskustva.

V.V.

All photos – Pinterest .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s