INSPIRATIVNI SOMBORCI: Lafy natural proizvodi za lavovski dobru frizuru!

Svaki novi brend, svaki novi biznis u mom malom gradu za mene je velika radost i baš zato danas u rubrici INSPIRATIVNI SOMBORCI želim da vam predstavim ovaj sjajni bračni par, Milu i Mladena i njihove proizvode koji su me oduševili na više nivoa!

IMG-904f912fcc9867d88e23f66269834854-V

Pre nego što vam kažem svoje iskustvo sa njihovim proizvodima, donosim vam kratak intervju kako biste se upoznali sa Milom i Mladenom – Lafy natural timom :-).

Ko čini Lafy Natural?

WHO ARE WE IF WE ARE NOT WHO WE WISH TO BE?

KO SMO MI AKO NISMO ONO ŠTO ŽELIMO DA BUDEMO?

Mi smo Mila i Mladen i bavimo se kreiranjem inovativnih kozmetičkih proizvoda koji ne sadrže parabene, silikone, sulfate i alkohol, i zato Natural u našem nazivu.

Danas imamo zadovoljstvo da smo na početku svoje priče, veoma smo zahvalni što vam se možemo predstaviti sa nekim od naših proizvoda. U kreiranje istih  uložili smo veliki trud i veliku ljubav.

Kako je sve počelo?

Mila: Ja sam tehnolog po profesiji, godinama sam radila za platu i nisam bila ispunjena, falila mi je motivacija i inspiracija da oslobodim svoj kreativni potencijal. Mladen je u međuvremenu pisao doktorat na temu oslobađanja preduzetničkog potencijala kod studenata i dugo smo živeli tu njegovu disertaciju koja je sama po sebi proces, razmišljajući o životu i o tome gde se nalazimo i gde bismo voleli da budemo, često smo zajedno maštali o zajedničkom poslu koji bi uključio stvaranje neke nove vrednosti. Ono što je bila naša strast oduvek to su kozmetika i moda.

Najteži period bila je promena mentalnog sklopa koja podrazumeva izlazak iz komforne zone i borba sa strahovima, što svojima, što onima koji dolaze iz okoline nenaviknute na novo i neizvesno.

Zašto Lafy Natural?

Sam naziv je izvedenica koja treba a asocira na nešto flafasto, pufnasto, lepo, a opet da podseća na life( život) lively, živahno. Laf je definitivno ime našeg kućnog ljubimca koji nas asocira na modnu ikonu, jer je sav graciozan i otmen u svom belom krznu samojeda, a uvek nasmejan. Laf i lafica su po meni nekako najlepši i najkraći opis nekoga ko je kul i hrabar.

Kome su namenjeni vaši proizvodi?

Naši proizvodi su definitivno namenjeni ženama koje žele lagane formule, neinvazivne, a opet vrlo efikasne, gde su sve sirovine u skladu sa pravilima clean beauty filozofije.

 

Izašli ste pred nas sa dva proizvoda za negu kose, šta još možemo da očekujemo od vas? 

U veoma bliskoj budućnosti možemo da očekujemo ostatak kolekcije za kosu, pre svega uljane serume i eliksire, dok ćemo se srednjeročno truditi da svojoj kolekciji dodamo i šampon i deep regenerator. Svakako očekujte mnogo toga zanimljivog!

Nešto malo više o vaša dva proizvoda?

Ova dva proizvoda su rezultat naše ideje koja je bila plod želje da zakoračimo u posao sa proizvodima za kosu. Rad sa dugogodišnjim prijateljima koji su vrhunski profesionalci iz svojih oblasti nam je umnogome pomogao da dođemo do krajnjeg proizvoda.

Kakva je podela posla unutar Lafy Natural tima?

Podela posla je takva da se ja bavim samom recepturom i tehnologijom proizvodnje. Dodatno se edukujem i puno ulažemo na tom planu. Mladen takođe pomaže u proizvodnji ali je više zadužen za planiranje, organizaciju i komunikaciju sa partnerima i marketinški deo posla. Zajedno koristimo svaki slobodan trenutak da pratimo šta se sve novo dešava u ovom segementu kozmetike na svetskom tržištu. Prošle godine smo posetili i najveći sajam kozmetike u Bolonji koji planiramo da redovno posećujemo jer je to mesto gde se najbolje oseti trend i dobijaju ideje i inspiracija.

 

Vaša životna i poslovna filozofija?

Ovaj start-up je zamišljen kao jedna životna priča koja će se razvijati i rasti kako se razvijamo mi i naša porodica, ulagaćemo svoju ljubav i strast i lafovski se boriti da vam donesemo nešto novo i inovativno u svojim proizvodima koji osim što neguju vašu kosu i kožu, prenose i našu strast ka kozmetici, koju ćemo se truditi da predstavimo uvek upakovanu u svetski trend koji u ovom trenutku svakako jeste clean beauty.

Poruka za sve one koji žele da stvore svoj brend? 

Pisati ovu priču, a ne pomenuti sve ove korake koji podrazumevaju prvu fazu, a to je psihološki momenat koji traje veoma dugo, ne bi bilo fer prema onima koji čitajući ovo budu inspirisani da počnu svoju priču.

Najvažnije je svoju želju pretvoriti u viziju i boriti se kao laf 😉 sa svojim strahovima i svim izazovima, pasti, ustati ali nikada odustati to je naša poruka za sve koji počinju.

20200430_185610

Kakvo je moje iskustvo sa Lafy Natural? 

U poslednjih nekoliko godina koristim mahom prirodnu kozmetiku i baš sam se iznenadila kada mi se javila Mila sa obaveštenjem da su njihovi proizvodi najzad na policama DM drogerija, dostupni sada svima. Nekoliko nedelja isprobavala sam proizvode kako bih mogla da vam prenesem svoje iskustvo i sa sigurnošću vam iste preporučim.

Detangler (dok sam se sa Milom dopisivala, ne znajući dovoljno o proizvodima, zvala sam ga ONAJ ROZE ili ONAJ SA PUMPICOM – vidite kolika je sreća što nisam beauty bloger :-D) moj je favorit zbog mojih navika i tipa moje kose. Inače mi je kosa suva i prilično čupava i “naduvana” i u poslednjih 10 godina nisam izašla u javnost neisfenirana. Toliko puta sam mrzela što je tako, ali prosto se nisam dobro osećala sa tom suvom kosom koju nisam uspevala da ukrotim.

Kako ja koristim Lafy natural Detangler?

Nakon pranja kose šamponom, preskačem balzam i na mokru kosu nanosim Detangler. Ne češljam kosu, samo dok nanosim proizvod “češljam” kosu prstima. Bilo mi je prestrašno, ali dozvolila sam jedan dan sebi da je ne sušim fenom i pustila sam je da se sama osuši na vazduhu. Bila je divno meka, nije bila suva ni “naduvana”,  već sjajna i ukroćena i presrećna sam što nas očekuje lepo vreme a ja neću morati da se znojim pod fenom i imaću lepu frizuru svakog dana bez imalo muke.

Sea mist je savršen proizvod za sve one koji imaju imalo talasastu kosu, a rajski produkt za sve kovrdžave žene i muškarce! Prvo me oduševilo što ovaj proizvod daje kosi onaj morski efekat. Uvek sam obožavala tu opuštenost kada izađem iz mora, kosa se osuši prirodnim putem i bude mi talasasta, ali mi je uvek smetala količina soli i suvoća kao nuspojava lepe morske frizure. Sea mist nanosite ako vam fali volumena i/ili želite savršene talase i lokne. Šokirala sam se kada je Sea mist uspeo da utalasa moju kosu jer nikada to nisam uspela u kućnim uslovima bez korišćenja pegle, što znamo da nije baš zdravo za kosu. Činjenica je da ovaj proizvod zaista uspeva u onome što vam obećava i verujem da će mnogima biti sjajan saveznik u svakodnevnoj nezi.

Kako ja koristim Lafy natural Sea mist?

S obzirom na to da nisam navikla da mi kosa bude bujna i talasasta, našla sam jedan drugi način kako da upotrebim Sea mist a da odgovara mojim potrebama. Znate one dane kada vam je kosa ni tamo ni ovamo? Niti da je perete niti da izađete napolje bez konjskog repa. E, to je moj momenat za Sea mist! Malo nakvasim krajeve, poprskam Sea mist i rukama zgužvam kosu. Tako ona nije slepljena, dobije volumen koji mi inače ne treba jer ga imam i prirodno i Lafy natural me spasi frizurom bez pranja kose za taj dan.

Šta mi se sve dopada kod Lafy natural? 

• u timu je prirodne kozmetike, timu koji naročito cenim

• daje efekat kakav obećava

• iza njega stoje sjajni mladi ljudi koji su uložili mnogo znanja, rada i strasti u njegovo stvaranje

• proizvodi se u Somboru ❤

• izgleda i ponaša se svetski

• propagira čitavu životnu filozofiju, više je od samog proizvoda

• štedi mi vreme!

Ako i vi želite da probate ove sjajne proizvode, trknite u DM drogerije gde ga možete nabaviti! Takođe, ako vam je ova životna filozofija bliska, te želite da pratite ove sjajne ljude i budete u toku sa obaveštenjima o novim proizvodima i učite o tome kako da negujete svoju kosu uz pomoć prirode, zapratite Lafy Natural na Instagramu.

I, naravno, obavezno mi pišite vaše utiske!

Do idućeg čitanja,

V.V.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s