Vodič za samostalnu organizaciju devojačke večeri

Kada se približilo Draganino devojačko veče, znale smo nekoliko stvari: ne želi da to bude ništa veliko, ne želi obeležja i proslavićemo to veče kod nje u stanu. Sve je bilo dogovoreno baš tako, mi ćemo doći kod nje u stan, mladoženja će to veče napustiti zgradu. Dragana je danima sređivala sve za naš dolazak. Kuma joj je obećala da se neće mnogo truditi, ali je ipak “isterala” iz stana da sve pripremi.

Dok je Dragana mislila kako je čekamo u njenom stanu, mi smo u voćnjaku kumine devojačke kuće uveliko pripremale iznenađenje. Evo nekoliko saveta kako da uspešno organizujete devojačko veče:

ODABIR LOKACIJE je jako važan i zavisi od mladinih želja. Dragana je želela intimno devojačko veče i mi smo odlučile da ga napravimo baš u voćnjaku u kom se ona igrala bezbroj puta sa svojom kumom, 20 godina ranije. U voćnjaku u kom su ispijale kafe i pričale devojačke priče godinama unazad.

DRESS CODE – bilo bi sjajno da se devojke dogovore oko boja u koje se oblače kako bi se one uklopile sa bojama dekoracije i kako bi fotografije bile skladne. Za ovo devojačko, nismo htele preterano da ograničavamo devojke, rekle smo im da su belo, bež, roze i mint osnovne boje ali i to da dolaze u obzir i sve nežne i pastelne boje. Nismo imale neke iste majice ili haljine (kao što već rekoh, Dragana nije bila za bilo kakva obeležja) ali smo bile super usklađene sa bojama naše odeće.

ORGANIZATORSKI TIM ne bi trebalo da broji više od 2 ili 3 devojke. U ovom slučaju, nas dve smo radile u saglasju sa kumom a ostale devojke su dobile neke osnovne informacije, finansijski učestvovale u organizaciji i ostalo je samo da ispoštuju dress code i ponesu dobro raspoloženje. U organizaciji ovakvih događaja često se devojke nadaju da će im biti lakše da radi više nijih zajedno. Onda nastaju zavrzlame u tim Viber grupama, oko toga da li ćemo kupiti ove ili one balone, poručiti ove ili one mafine. Iz te priče ne izlazi zadovoljan baš niko, tako da, zarad zdravlja svih devojaka, ne širite priču na više od tri devojke kada je u pitanju organizacija.

FOTOGRAF – preporučujem da ne štedite na fotografu. Uvek mislite kako ćete same telefonom uspeti da fotografišete i onda možda zaboravite na to da treba da se provodite i da uživate u toj večeri sa drugaricama. Zato, spustite telefon i angažujte fotografa da dođe na sat vremena i zabeleži to veče kao uspomenu koju ćete imati ceo život.

0BELEŽJA – neke devojke vole da nose lente i majice sa natpisima, cvetiće oko ruke i krunice. Neke devojke to ne vole. I jedno i drugo je u redu. Naša mlada nije želela da se eksponiramo ali mi smo ipak poručile zlatne BRIDE i TEAM BRIDE tetovaže i ja sam mislila da u krajnjem slučaju ih nećemo iskoristiti. Na kraju se ispostavilo da su se sve devojke oduševile njima. Prvih pola sata smo se bavile tetoviranjem i baš je bilo zabavno za početak večeri. I ne samo to, dan posle, i dalje smo na ruci imale sećanje na jučerašnji sjajan provod, zar to nije slatko?

DETALJ ZA USPOMENU

Svaka mlada želi da ima nešto što će je podsećati na njeno devojačko veče, pored fotografija. U našem slučaju, to je bio uramljeni poster sa našim otiscima koji su predstavljali balone zavezane na dupli bicikl. Zašto baš ovo? Mlada i mladoženja poznati su po tome što su strastveni vozački bicikla i što su za sve godine zabavljanja odvozali mnogo kilometara zajedno.

Ipak, desi nam se da imamo hiljadu ideja ali da ne uspevamo u realizaciji. Da pomislimo: Ma šta je to, malo ovo, malo ono i eto dekoracije. Pa se onda razočaramo jer je slika u našoj glavi bila sto puta lepša od njene realizacije. Baš zato danas ne morate da razmišljate previše. Ukoliko želite da organizujete devojačko (ili momačko!) veče bez bojazni kako će to da izgleda, mi smo tu da sve vaše ideje pretvorimo u baš baš dobre realizacije. Zapravo, tu smo za sve što želite da proslavite, a treba neko da vam obuče u sjajno ruho.

Dekoracija: Party Decor Sombor 

Fotograf: Tatjana Jovanović 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s