Kakva ti je nedelja takav ti je život

Koliko često vam se dešava da imate utisak da ste uleteli u začarani tempo svakodnevice(?) I to baš onaj ludački, kapitalistički, potrošački tempo, u onu besciljnu radnu nedelju koja služi pukom obavljanju očekivanih zadataka(?) Besnite li kada nije sve baš onako kao što želite, kao što ste planirali?

Bila sam i ja jedna od tih, jesam i sad ponekad jedna od tih ludaka. Danas, ipak, nisam u tom lošem filmu i presretna sam zbog toga!

Danas nisam ludela zbog kiše. I prestala je.

Danas nisam kukala zbog bola. I tu ju i dalje samo što…  Patnja je stvar izbora!

Danas nisam imala ružnu misao niti ružnu reč. I sunce sija! 

Danas sam bolja nego što sam juče bila. I sretna sam zbog toga!

Nije uvek tako, ali probajte da pronađete jedan dan kada ćete vežbati kako se drže uzde sopstvenog života, uzde sopstvenih želja, nadanja i planova. Da, trebalo bi da je svaki dan vaš život isključivo u vašim rukama ali to nije tako lako. To je proces koji traje, to je stvar na kojoj valja poraditi i raditi danonoćno! A do tada…

Uzmite barem jedan dan nedeljno da se podsetite da ste sami krojači sopstvene sudbine, radite sve ono što ne morate ali želite. Čitajte, skačite, plešite, crtajte… Pa čak i ako ne umete! Započnite nešto što sebi obećavate da ćete od ponedeljka. Prevarite sebe i počnite danas! Znate li koliko je lakše kada je sutra drugi dan Nečega novog? Probajte!

Sada bi trebalo da vam dam odam magični recept kako da to učinite? Nema ga! Oslušnite sebe i ono što u vama jeca nekim drugim danima. Nemojte da potiskujete taj krik, nemojte da skrećete pogled, nemojte da krijete Ljubav… Pustite energiju i pronađite svoju savršenu nedelju koja će vam biti motivacija za narednih 6 dana. I ni slučajno ne mislite o njoj kao o nečemu istom i ustaljenom, jer svaka nedelja traži avanturu za sebe. U tome je ne možete prevariti! Svaku ćete sa strašću osmisliti kada osvane željno iščekivano nedeljno jutro.

Jer
nedelja je dan
za nered
u duši
i mislima,
dan
kada se u tom neredu
Uživa.

Nedelja je dan
kada niko ne nosi masku
radnika,
rođaka,
ljubavnika.

Nedelja je
nekako
svuda ista,
ako si u stanju
da sebi,
da pred sobom,
ogoliš svoju Dušu.

Uživajte u svojoj jedinstvenoj i neponovljivoj Nedelji!

Do idućeg čitanja, pišite mi kako ste osmislili sledeću ili kako je provodite baš Sada!

V.V.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s