Mila savetuje: Kako da nosite crno i u proleće…

Da li je moguće nositi crnu garderobu u proleće? Crno, nekako, pripada zimi. U doba kada su boje svuda oko nas, čini se normalnim nositi cvetni print ili roze haljinu, na primer. Crna je dosadna. Crna je za nemaštovite. Crna je za obožavaoce metal muzike.  Ili je crna uvek u trendu? Predstavlja neprolaznu klasiku? Laska svakoj figuri i uvek izgleda šik?

DSC_0110.JPG

Vanja i ja smo mnogo razmišljale na ovu temu. Dogovarale smo se kako osmisliti prolećne kombinacije koje će istovremeno pratiti trendove, ali i predstavljati stil koji ja preferiram. Ako sam ljubitelj tamnih boja, moram li po svaku cenu da ih se odreknem zato što je u prirodi šarenilo?

Jednoličnost crnila odlučila sam „razbiti“ detaljima. Pustiti da proleće dopre do mene, ali ne da me potpuno promeni. Ponela sam svoje omiljene crne komade, ali ih ublažila aksesoarima (naočare, minđuše) i šljokicama.

DSC_0122.JPG

Zlatno će uvek odlično ići uz crno. Izabrala sam naočare i torbu sa zlatnim detaljima.Velike minđuše su takođe zlatne (bilo mi je žao što nemam još veće, sasvim glomazne). Monotoniju crne sam izbegla uz pomoć jarkoplavih patika (koje su, usput, neverovatno udobne), tako da sam postigla takozvani sportsko-elegantni fazon (iako ne volim tu odrednicu). Trend je ispraćen, takođe, u vidu široke, pamučne, neformalne duks-haljine. Njena udobnost i praktičnost zaslužuju poseban post :-).

DSC_0080.JPG

DSC_0068.JPG

Šljokice su, nekako, logičan izbor kada je o kombinaciji sa crnim reč. Suknja od šljokica u svim mogućim bojama će na visoke crne potpetice delovati privlačno i zavodnički, a uz obične starke mladalački i luckasto. Odlično se presijava na suncu i odvlači pogled od crnog. Struk je elastičan, tako da je suknja udobnija nego što izgleda. U bilo kojoj drugoj kombinaciji (osim crnog i belog), rizikujete da izgledate kao buduća velika zvezda novokomponovane muzike.  Zato oprezno sa ovim odevnim komadom.

DSC_0173.JPG

DSC_0178.JPG

Šljokice su se „provukle“ i na cipele. Moje su crne, sa plavim i ljubičastim sjajem. Trenutno su veliki „must have“ u svim variijantama: zlatne, srebrne, šarene, sa nižom ili višom petom. Osvežile su outfit.

DSC_0206.JPG

Ispratila sam trend noseći crni teksas ispranog efekta i „oversized“ majicu sa printom koju sam ukrala od dečka. Važno je kombinovati materijale, ako odlučite obući sve crno. U ovom slučaju, to su teksas i pamuk. Na taj način dajete dimenziju crnilu, jednoličnom izgledu.

DSC_0225.JPG

Ponesite kožu i čipku, na primer. Rezultat je savršen! Obucite poluprovidnu košulju uz pantalone. Igrajte se sa materijalima, kad je već boja crna. Tada nastaje onaj šik koji želimo postići. Ne nosite BUKVALNO sve crno – izgledaćete kao gotska princeza. Ili će vas pitati da li ste u depresiji.  🙂

DSC_0204

Uzdajte se u moć crne boje. Crno neće izneveriti. Da li su vas izneverile mala crna haljina ili crna kožna jakna? Da li ste napravili modni promašaj kada ste obukli nešto crno? Bez obzira na to što je proleće (ili leto). Pa, crno privlači sunčeve zrake! Ukoliko niste za voćkice, cvetiće, čipkicu, karneriće i ostale deminutive, ne marite, niste jedini. Imajte na umu da ne kažu za džabe da je crna „most fashionable color“.

DSC_0210.JPG

DSC_0222.JPG

Nosite li crno kada je napolju šareno?

Mila

Photos – Gregorio Rizzo 

DSC_0097-2.JPG

 

3 Comments Add yours

 1. Tamara says:

  Bravo,devojke!!!❤️
  Ponosna sam na vas!

  Like

  1. vanjavulin says:

   Hvala 🙈💗

   Like

 2. Crna je za sva godišnja doba i za sve prilike, definitivno boja s kojom se ne može fulati 😀

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s