Modna preporuka: Love Style Magic

Nekoliko puta na blogu pisala sam o onima koji nisu iz Sombora, ali su inspirativni i kreativni ljudi sa kojima me je Internet spojio. Već nekoliko godina pratim stranicu Love Style Magic i mogu vam reći da sam jedno vreme u potpunosti zaboravila na nju. Bilo je zatišje i odjednom – stranica je bila osvežena nekim divnim odevnim predmetima. To me je zainteresovalo jer je Dubravkina odeća bila baš ono što sam uvek tražila po buticima, a nikada nisam nalazila – ženstveni materijali i krojevi, jednostavne kombinacije boja i jednobojni odevni komadi koji se lako kombinuju i dobijaju novo ruho dodavanjem nekog aksesoara.

U ovom postu donosim vam intervju sa Dubravkom, želim sa vama da podelim svoje otkriće ovog fenomenalnog brenda odeće kao i da vas upoznam sa njegovim tvorcem. Nakon intervjua očekuju vas varijacije outfita u kojem glavnu ulogu igra Dubravkina bela bluza sa raskošnim volanima. 

DSC_0437.jpg

Ko je zapravo Dubravka? 

Teško pitanje na samom početku :).

Psiholog po struci, entuzijasta po prirodi, zaljubljenik u prirodu, ali i internet, bivši bloger, krojač svoje sreće, uporni optimista koji ne pristaje na kompromise i koji veruje da čovek dok god postoji, ima priliku da postane sve ono što može da bude.

Kada sam pre nekoliko godina pronašla tvoj blog, isti je me je zainteresovao baš zato što si uvek bila ženstvena i umerena u stilu. Možda bih tvoj stil oblačenja okarakterisala kao „romantični“. A onda mi se učinilo da si na momenat „nestala“, čini mi se da je baš tada bio preokret u tvom blogovanju. Šta se tačno desilo? Trebalo mi je malo vremena da povežem da devojka koja stoji iza bloga, zapravo pravi istu tu odeću koju nosi. Kako si odlučila da je baš taj kreativni proces dizajniranja i izrade odeće ono što želiš da staviš u fokus svog interesovanja?

Pred kraj studija, 2011. godine sam pokrenula modni blog iz čiste radoznalosti, kao neki vid relaksacije i razbribrige što je bio odličan korak jer sam naučila mnogo o internetu i mogućnostima koje on pruža. Vremenom je blogovanje za mene izgubilo draž i stvaranje odeće je konačno došlo u prvi plan. U suštini, okolnosti su nametnule da hobi postepeno preuzme glavnu ulogu, što me na jedan poseban način ispunjava jer pruža mogućnost da pomirim dve velike ljubavi koje su, bar kod nas, još uvek na suprotnim krajevima, a to su psihologija i modni dizajn, čak iako to možda nije uvek baš očigledno. Nisam dizajner, iako rezultat mog rada na neki načim može to sugerisati. Nemam još uvek pravo ime za ovo što radim, ali nije ni potrebno.  Volim da verujem da devojkama kroz svoj rad pružam ono za čim tragaju kada je oblačenje u pitanju, a to je odeća koja pruža mogućnost da se ličnost ispolji na jedan lep način, a da pritom ne bude ograničena nekim kalupom koji nameće trend.

Kako si naučila da šiješ i radiš li sve sama ili imaš nečiju pomoć?

Mogu slobodno reći da je to nešto uz šta sam odrastala i postepeno usvajala kroz igru, zbog čega moja mama nije bila naročito srećna. Sve što znam naučila sam od nje, a za sve što ne znam ona je uvek tu.

Gde pronalaziš inspiraciju?

Ponekad me inspirišu boje, ponekad same tkanine, ponekad trenutno raspoloženje, ponekad pokušavam da odgonetnem šta je to što devojke i žene žele, ali bez obzira na sve te sporedne uticaje vodeća ideja je da stvorim odeću koja ne sputava ličnost već joj daje mogućnost da bude baš to što jeste. Sve počinjem sa bazičnim komadima koji su rasterećeni suvišnih detalja, koji se postepeno razvijaju, transformišu, dopunjuju ali i prestaju da postoje.  Baš kao i čovek  koji stalno uči o sebi i svetu u kome živi, što mu daje mogućnost da uvek raste ako to želi.

Na čemu trenutno radiš?

Stalno su tu neki novi modeli, nove ideje… Ne volim da stvaram  namenski, prema sezonama, zato i ne postoje kolekcije u onom klasičnom smislu. Takav način razmišljanja sputava kreativnost i drži je strogim granicama.

Da li si ikada poželela da odustaneš od ovog posla i na koji način dobijaš snagu da istraješ?

Ne, ni slučajno,  a sloboda koja proizilazi iz svega toga je najveća motivacija.

Najlepši momenat otkako se baviš ovim poslom?

Verujem da on tek sledi.

 Svi koji se bave sličnim poslom znaju koliko je dobra fotografija važna, radiš li i to sama ili imaš nečiju pomoć?

Da, slažem se, moć fotografije je neverovatna, ali prava magija nastaje onog trenutka kada stvarnost isprati očekivanja koja je fotografija stvorila. Sve fotografije, nekada na blogu, a sada na stranici radimo moj suprug i ja, dva amatera koja su  postepeno ulazila u svet fotografije, konstantno zadržavajući taj amaterski prizvuk kako fotografije ne bi bile previše sterilne i savršene. 

Kada mi je stigla ova nežna i ženstvena bluza, to me je na momenat vratilo u moje “dečačke” dane koji, ponekad mi se čini, i dan-danas traju. Odbojnost prema svemu što je ženstveno,nežno i osetljive boje ili takvog materijala, vremenom je prestala da postoji. Ipak, osećaj se vratio na momenat ali samo na kratko. Onda sam obukla bluzu prijatnog materijala, nežnu i romantičnu i zaista sam i ja tako počela da se osećam. Koliko god se trudimo da ponekad budemo praktične, zaista je vreme da udovoljite sebi i budete božanstvene čak i ako dan ili okolnosti nisu dobar preduslov za to.

DSC_0410.jpg

Večernja odevna kombinacija podrazumeva duboku puf suknju crne boje, nežnu bluzu sa volanima i patikice sa animal printom ili klasične crne štikle. Lično bih se pre odlučila za kombinaciju sa ravnom obućom jer praktičar u meni i dalje nadjačava sve druge glasove, ali kada sam pogledala fotografije shvatila sam da zaista ponekad treba da izađem iz zone komfora.

DSC_0394.jpg

DSC_0405.jpg

DSC_0427.jpg

DSC_0452

DSC_0503

DSC_0499

DSC_0489

DSC_0482.jpg

Druga kombinacija outfita podrazumeva promenu pantalona i obuće, te sa širim vintage pantalonama visokog struka dobijamo šik poslovnu kombinaciju koja se , zamenom pantalona sa farmericama, i zamenom cipela sa patikama, lako pretvara u jednostavnu dnevnu kombinaciju koja će ipak biti upadljiva zbog zanimljivih rukava koji krase bluzu.

DSC_0012.jpg

DSC_0007.jpg

DSC_0003.jpg

DSC_0019

DSC_0021.jpg

 Do idućeg čitanja, bacite pogled na ove divne Love Style Magic odevne komade, možda pronađete nešto što je baš za vas!

Hvala Dubravki na divnoj saradnji, radujemo se i budućim <3.

V.V.

DSC_0034

DSC_0051

DSC_0035

Photo by Gregorio Rizzo

4 Comments Add yours

 1. ruderedshoes says:

  Gde si kupila cipelice sa animal printom?

  Like

  1. vanjavulin says:

   Šafran,pre par godina :).

   Like

 2. Marina says:

  Jako lep intervju. Dubravka je stvarno jedna divna dama 🙂
  I meni se dopala ista ta bluza. Baš je laka za kombinovanje.

  Like

  1. vanjavulin says:

   Slažem se! Bluza je božanstvena <3!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s