Osvrt na prvu godinu bloga

Moram priznati da mi je prva godina postojanja bloga bukvalno proletela. Bilo je tu mnogo novih poznanstava, iskustava, prijateljstava… I kada me neko pita: Zašto ti to radiš, isplati li se? , zaista ne znam na koji način da odgovorim. Svako na to gleda iz svoje perspektive, moja nije bila da se pojavim na Internetu i očekujem da ću da se obogatim prve godine.

Zapravo, blog je nastao u jednom teškom periodu mog života kao izlaz iz svega toga. Blog mi je bio, a i sad je , oaza mira i pozitivne energije. Na blogu sam svoja, na blogu su moje misli, osećanja i želje. Naravno da je svačiji životni san da radi ono što voli i da od toga može pristojno da živi. Dok se to ne desi – mnogo je nas koji radimo nekoliko poslova radi egzistencije, a onaj jedan radimo iz zadovoljstva. Da bi nam duša preživela ovu Svakodnevicu.

U ovom postu pokušaću da se osvrnem na neke od momenata iz naše prve godine…

Februar 2016.

Prvo fotografisanje, usklađivanje sa Gregoriom, apsolutno nisam imala pojma kako da se ponašam pred kamerom ali smo nas dvoje imali ideju, i tako je sve počelo…

februar 2016.jpg

Mart 2016.

U groznom, kišnom martu, prvi put smo predstavili tuđi rad. Bio je to Sun Skirt brend odeće. Bilo je hladno, vetrovito i mokro, nismo znali gde da se fotografišemo, moja kosa je bujala, a Gregoriu je kisnuo fotoaparat. Ipak, uspeli smo da napravimo super fotke…

mart 2016 2.jpg

U martu sam počela da menjam svoj život. Nezadovoljna trenutnom poslovnom situacijom, odlučila sam da se prijavim za posao stjuardese. To je zaista bilo zanimljivo iskustvo i naučila sam dosta toga o sebi i o tome šta (ne)želim od života…

mart2016.jpg

April 2016.

U aprilu sam osetila potrebu da napišem ljudima više o svojim razlozima za život u malom gradu i morala se tu naći i ljubav. Morao se tu naći i ON. A sve to na obali Čonopljanskog jezera kada smo počeli da predstavljamo okolinu Sombora, i radujemo se lepšem vremenu da nastavimo sa tom tradicijom.

april 2016.jpg

Upravo na putu do tog jezera ugledali smo ovu predivnu prirodu, ja sam se popela na balu  (koja nije nimalo niska) i ovde su nastale jedne od (po mom mišljenju) najlepših fotografija koje je Gregorio uradio. Nakon ovog posta ja sam bila izgrebana, izubijana, prepuna trave i buba, ali – vredelo je.

april-2

Zaista je april bio jedan od sadržajnijih meseci, posetili smo i Međunarodni susret oldtajmera i tamo se super zabavili.

april 3.jpg

Prva Somborka o kojoj smo pisali je Julija Gelenčer, a ona i njena sestra Jasmina su vlasnice bižuterije  “Kristina” koja je u protekloj godini za vas pripremila najviše poklona. Hvala im na tome, nadam se da će njihov posao u Somboru svakim danom biti sve uspešniji…

april 5.jpg

Maj 2016.

Marinu (The book of happiness) sam upoznala na aprilskom Fashion Week-u i od tada je počelo divno poznanstvo…  Jednom smo uspele da se nađemo u Novom Sadu, popijemo kafu i malo se bolje upoznamo. Tada je nastala ova fotografija. Hvala, Marina <3.

maj.jpg

Jun 2016.

Jun je protekao u znaku Somborske strip berze i priprema za more na koje sam išla u svojstvu voditelja somborske grupe mladih na mirovni kamp čija sam učesnica bila davne 2008.

jun.jpg

Jul 2016.

Na moru sam upoznala Marka, mladog fotografa  i uspeli smo jedno veče da napravimo ove divne fotografije, tuđim fotoaparatom, iskravši se sa jednog  (obaveznog) večernjeg sastanka.

jul.jpg

jul 1.jpg

Avgust 2016.

U avgustu sam se toliko oduševila knjigom “Smotuljci”,  Draška Sikimića ,da sam odlučila da je predstavim na blogu, a posle toga i da je poklanjam svojim prijateljima… A onda se oduševljenje nastavilo…

avgust.jpg

Pred sam kraj leta upoznali smo i divne ljude koji stoje iza sportsko-edukativnog kampa “Zov prirode” i ja jedva čekam novu sezonu da opet odemo u prirodu da se družimo sa njima…

avgust2.jpg

Septembar 2016.

U septembru smo posetili Edukativni centar Perfect koji i danas uspešno radi, širi svoje delatnosti, a ja sam tamo i sada učenik 🙂 , a neko vreme sam bila i predavač. Tako da je naša saradnja i dalje veoma uspešna. Jedan od poklona koje smo podelili bio je i vaučer, a dobitnica vaučera, Jelena, sada je takođe polaznik njihove škole engleskog.

dsc_0411_1.jpg

Oktobar 2016.

Oktobar je prošao u znaku Sofi prirodne kozmetike, zdravog života i generalno je bio posvećen temama vezanim za kvalitetan život i dobro zdravlje. Prvu trku u životu istrčala sam tada, bila je to borba sa samom sobom jer, iako sam trčala “samo” 5 km, za mene je to bio napor jer dugo nisam bila aktivna. Ali sam uspela, i sada se spremam za trku od 7 km na Somborskom polumaratonu koji će biti krajem maja ove godine. Planiram da sa svakom istrčanom povećavam kilometražu pa ćemo videti dokle će me to dovesti vremenom :-).

oktobar

Novembar 2016.

Sjajno prijateljstvo sa Miljanom (Jellyfish Art) počelo je u novembru, sasvim slučajno, a danas je jedna od devojka osvojila torbicu koju je Miljana poslala kao rođendanski poklon za prvi rođendan bloga. Presretna sam baš zbog ovakvih susreta sa divnim, umetničkim dušama.

novembar.jpg

Stvarno je bio sjajan mesec, Kristina Galović, moja frizerka je najzad postala svoj na svome i otvorila je svoj frizerski salon. Nekoliko meseci kasnije, neke devojke koje čitaju blog postale su njene stalne mušterije. Na obostrano zadovoljstvo. I ja sam presretna zbog toga.

novembar 1.jpg

Decembar 2016.

Poslednji mesec u 2016.godini protekao je u znaku umetnosti, pa je bilo malo poezije, malo ručnog rada savršenih devojaka koje stoje iza Werkstatt brenda nakita…

decembar.jpg

Januar 2017.

U novoj godini bilo je dosta smrzavanja prilikom fotografisanja i opet sam se uverila kako ovo nije nimalo lak posao. Ove slike su nastale na nekih -10, ja sam se na železničkoj stanici presvlačila, obuvala, izuvala… Nikada se u životu nisam toliko smrzla! A trebalo se i popeti na sve te vozove :-D.

januar.jpg

Godina je počela savršeno, započela sam saradnju sa dve divne devojke – Milom i Tamarom i obe su počele da pišu svoje tekstove koji su našli mesto i na mom blogu. Ponosna sam što su se odvažile na pisanje i fotkanje jer , zaista, obe imaju šta da kažu. A to ćete se i sami uveriti ;-).

januar 4.jpg

U januaru sam dobila poziv od Ivane , devojke koja sa svojim timom izvodi socijalne eksperimente koje snima, i prva je osoba u Srbiji koja je to počela ozbiljno da radi. I ne samo to, ona je tvorac divnih Iksill ilustracija koje ste takođe imali prilike da vidite i osvojite na blogu. Za Byztag snimile smo video Minut inspiracije i hvala im što su pomislili da baš ja imam nešto da kažem na tu temu.

januar 3.jpg

Februar 2017.

Eto nas i u tekućem mesecu :-). Kao nikada do sada, mesec je bio obeležen postovima vezanim za svet mode… Ipak, provuče su tu i neki smisao života čak i onda kada se o krpicama priča.

februar.jpg

Nisam samo ja bila vredna, i Mila vam je spremala modne poslastice…

februar 1.jpg

Još jednom hvala Gregorio Rizzo što si gradio sa mnom ovaj blog , hvala devojkama što su se uključile u radni tim bloga, hvala svima sa kojima sam sarađivala do sada, hvala svima vama što čitate, komentarišete i predstavljate inspiraciju za svaki novi dan.

Do idućeg čitanja…

V.V.

kraj posta.jpg

2 Comments Add yours

 1. Smootilica Blog says:

  Divno je! Nadam se samo da cu bar slicnu godinu po desavanjima da i sama izlistam na rodjendan svog bloga.

  Like

  1. vanjavulin says:

   Ja ti to želim :)! Hvala na komentaru 💗.

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s