Mila piše za vas: LEOPARD PRINT KAPUT

Iako sam ljubitelj leopard printa, dugo nisam imala hrabrosti da kupim jaknu, kaput ili bundu u tom dezenu. Smatrala sam da ću izgledati starije. Mislila sam da tako nešto bolje pristaje mojoj mami. Bojala sam se i da ću biti smešna, tj. da neću umeti da ga iznesem. Međutim, kako je leopard print ogroman hit od jesenas, i kako ga viđam odlično stilizovanog na poznatim ličnostima i kraljicama društvenih mreža, donela sam odluku da kupim sebi jednu bundicu i vidim kako ću se snaći. U krajnjem slučaju, uvek je mogu nekome pokloniti ili prodati.

DSC_0076.jpg

Zarina bunda od veštačkog krzna, midi dužine, stigla mi je pre nekoliko dana. Poručila sam je sa eBay-a,kao i mnoge stvari koje nosim, jer me je koštala jeftinije nego da sam je uzela u Zari (mada, koliko vidim, trenutno je na njihovom sajtu možete kupiti za 1.990 dinara). Od momenta kad mi je stigla, nosila sam je svaki dan. Vrlo je topla i mekana. Iako nosim M veličinu, bundicu sam poručila u L veličini, jer sam želela postići taj moderni oversized look.

DSC_0069.jpg

Uspela sam da pronađem hiljade načina na koji mogu da je nosim, a toliko sam se bila plašila. Krzna uopšte, a pogotovo animal printa. Međutim, moćna šara me je odmah osvojila. Nosiva je i u dnevnoj varijanti, što se ne bi reklo na prvi pogled. Uvek će se dobro uklopiti uz džins, belu ili crnu garderobu, neutralne boje… Sa ovakvom bundicom momentalno izgledate šik. Odajete utisak jake žene sa kojom se ne treba „kačiti“. Zar to nije sjajno? Ako vas mrzi da se doterujete, da smišljate neki trendi stajling, samo nabacite leopard bundicu i odmah će vaš izgled „živnuti“. Da, verovatno će se okretati za vama. Ali, zar to ne želite, bar na neki način?

dsc_0118

Znate onu „izreku“ sa Interneta – Life is too short to wear boring clothes? Usudite se da budete drugačiji. Nemojte gledati kako neko drugi nosi ono što vam se sviđa, jer vi nemate hrabrosti. Ako se, ipak, ne osećate prijatno u vašoj „životinjici“ tokom dana, uveče će vam dobro doći, preko haljinice koju ste obukli sa visokim potpeticama i lepim nakitom. Kao što je nosila Keri u „Seks i grad“.

dsc_0099

Keri nije prva, naravno. Današnje ljubiteljke leo krzna (koje sam već pomenula) su Kejt Mos i Olivija Palermo. Pre njih su ga nosile Elizabet Tejlor, Džeki Kenedi, Katrin Denev. Vorholova muza Idi Sedžvik je poznata po svom leo kaputiću iz šezdesetih. Tu su i Beti Pejdž, Džin Harlou i druge. Sve moćne dame. Moćne leopard mačkice.

Trenutno ovakvog kaputića ima u svim varijantama: kraći, duži, svetliji, tamniji, strukiran, oversized, bajker jakna, parka, klasičan kaput, bomberica… Izaberite šta vam odgovara i ostatak garderobe neka bude jednostavan, neupadljiv. Eventualno „razbijte“ kombinaciju jednim upadljivim komadom, kao što sam ja učinila sa neon pink kapom (ovo predlažem posebno odvažnima).

dsc_0143

dsc_0145

 Budite žen(k)a koja lovi svoj plen !

Mila Drakulić

dsc_0126

Photos – Gregorio Rizzo

2 Comments Add yours

  1. Dobronameran says:

    Dobro, kaput još i može da prođe. Ono gde ovaj print nikako ne ide su helanke! Mislim da ne postoji ženski odevni predmet koji s većom stopom uspešnosti čini da izgubimo interesovanje za “nosilju”…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s