Modna preporuka – Werkstatt prsten

Kada sam kod divne Ize Razije Mešević  videla Werkstatt nakit, malo je reći da sam bila oduševljena, a tek kada sam na kraju posta ugledala nagradnu igru… Odmah sam se prijavila i … čekala.

DSC_0052.jpg

U međuvremenu sam se raspitala ko i gde pravi taj nakit, može li se poručiti, hoće li ga uskoro biti u Srbiji… Dobila sam odgovor: “Uskoro…” No, ja nisam mogla da čekam!

DSC_0054.jpg

DSC_0051.jpg

DSC_0060.jpg

Najviše me je oduševilo prstenje koje, da stvar bude zabavnija, NIKAD nisam volela da nosim… Sa ovim prstenom ja sam napravila presedan. Ono što me je najviše plašilo je što se osipam od bilo kakvog nakita koji na sebe stavim, a to se, na sreću, nije desilo sa Werkstatt komadom.

DSC_0056.jpg

DSC_0123_2.jpg

Iza ovog brenda stoje dve talentovane dame – Ajla i Lejla koje su obe završile Likovnu akademiju u Sarajevu, gde ovaj magičan nakit od cinka, mesinga i bronze i nastaje. Sav nakit (ogrlice, narukvice, minđuše i prstenje) pravi se ručno od početka do kraja!

Znate, divno je imati prijatelje rasute po raznim gradovima, tako sam uspela da dođem i do ovog savršenog Werkstatt prstena. On je prešao put od Sarajeva, preko Tuzle da bi nakon dva meseca iščekivanja došao na sever Vojvodine.

Nije to samo prsten – to je umetnost i jedna priča koju nosite sa sobom , na sebi, gde god da krenete! I , verujte, ne postoji osoba koja nije primetila komad nakita na mojoj ruci, niti osoba koja se nije za isti zainteresovala.

A ako se i vama dopada, toplo preporučujem da kupite komad nakita koji je unikatan i time podržite rad naših umetnika iz regiona.

Do idućeg čitanja, veliki pozdrav!

V.V.

DSC_0049_1.jpg

Photo by Gregorio Rizzo

Ring – Werkstatt

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s