Novo u neseseru – Sofi prirodna kozmetika

Kada sam vam prvi put pisala o prirodnoj kozmetici, bio je to Herbateria brend. Počela sam da koristim prirodnu kozmetiku iz želje da promenim neke navike. Počela sam vrlo sporo jer navike vezane za higijenu i negu kože koje ima većina ljudi su užasne. Koristimo preagresivne hemijske preparate, najčešće su najagresivniji: prašak za veš, omekšivač, gelovi za tuširanje, dezodoransi i sl. Nakon niza nesrećnih okolnosti sa sopstvenom kožom, ona mi je dala jednu jasnu poruku: Moraš da promeniš svoje navike. I eto, menjam ih, a želim da i vi porazmislite o tome. Mislite o svojoj koži kao o mestu u kojem živite i koje ne treba da žuljate, trljate, agresivno tretirate jer to nije ono što joj prija i što je za nju dobro.

Počela sam da slušam savete dermatologa, da izbacim tečne sapune i gelove za tuširanje iz upotrebe, da kosu perem odvojeno od ostatka tela, da koristim rukavice dok ribam, da hidriram kožu najjednostavnijom kremom kupljenoj u apoteci.

FullSizeRender (7).jpg

A onda sam odlučila da krenem korak dalje, otišla sam u prodavnicu Sofi prirodne kozmetike i skeptično kupila prirodni dezodorans. Drugarica od koje sam saznala za Sofi, na licu mesta mi je poklonila balzam za usne, a ljubazna prodavačica je u kesu stavila i sapun od aktivnog uglja kao poklon. I tako, izađoh srećna i nasmejana, dođoh kući i pomislih kako sam pogrešila u izboru mirisa dezodoransa.

FullSizeRender (3).jpg

Delovalo mi je da je miris preagresivan. Dok ga nisam nanela. U dodiru sa kožom, miris se ublaži i ne znam kako bih ga drugačije opisala osim miriše na čistoMene je to oduševilo! Napravljen je od 100% prirodnih sastojaka i imate utisak da ga uopšte ni nemate (za razliku od ostalih dezodoransa sa kojima uvek imam osećaj sloja na koži). 

FullSizeRender (5).jpg

Drugi proizvod koji sam probala jeste prirodni balzam za usne sa ukusom čokolade. Ovaj balzam je izuzetno blag i zato mi se dopada. Svakako bih ga preporučila, naročito jer mu je cena čak i niža od uobičajene cene za ovakav proizvod.

FullSizeRender (4).jpg

Treći proizvod je sapun od aktivnog uglja koji, kako mi je rečeno, menja klasičan piling, te se njime lice može prati jednom u 5/7 dana. Uskoro ću i njega isprobati, pa ću vam napisati reč-dve o svojim utiscima nakon korišćenja.

FullSizeRender (1).jpg

FullSizeRender (2).jpg

Svi koji prate ovaj blog upoznati su sa mojom filozofijom podržavanja mladih koji su ostali da žive i rade u Srbiji, koji su se odvažili da u ovom ludom vremenu rade od svojih deset prstiju. Nadam se da ćete i vi probati Sofi prirodnu kozmetiku i da će i vas oduševiti kao što je i mene. Ukoliko posećujete Novi Sad, možete ih pronaći u Pašićevoj ulici (broj 9), a ako vam je lakše, možete željeni proizvod poručiti preko sajta sofi.rs. Novosti pogledajte na njihovoj Fejsbuk stranici.

Do idućeg čitanja, čuvajte svoju kožu!

Veliki pozdrav!

V.V.

2 Comments Add yours

 1. Mila says:

  Kako su lepe fotografije, jednostavne, a upečatljive. Tako mi deluju i proizvodi 🙂 Mogla bih probati dezodorans. Koliko je postojan?

  Liked by 1 person

  1. vanjavulin says:

   Hvala:-)! Evo,vratila sam se sa treninga i mirišem na njega i dalje. Super je:-)!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s