Preživeti jesen (1.deo)

Nekoliko puta sam istakla koliko ne volim hladna godišnja doba, kišu i tmurno vreme. Obožavam jesen sa slika, iz filmova, divne jesenje boje i nasmejana lica koja trče po šuštavom lišću. Ipak, jesen sa kojom se suočavamo najveći broj dana zapravo i nije neka instagramska jesen. Nažalost. Evo nekoliko stvari koje možete učiniti kada kiša i vetar zamene magične, sunčane dane.

Unesite promene u životni prostor!

To, naravno , ne znači da treba da se selite (mada, što da ne!) ili da okrećete kuću naglavačke. Jednostavno, okrečite sobu u vedru boju, promenite raspored stvari tako da prostor bude veći vizuelno, da bude osvetljeniji i vedriji. To će mnogo značiti u predstojećim tmurnim danima, a i svaka promena je dobrodošla, zar ne! Životni prostor možete i popuniti nekim svetlim detaljima, nekim novim jastučnicama (npr. Biljinim), svetlim ramovima iza kojih se smeše vama najdraža lica, ili jednostavno budite spremni za hladne dane tako što ćete se počastiti najlepšim ćebencetom na svetu 

13686559_1615718695385018_2638155894757494017_n.jpg

Trenirajte (čak i onda kada vas jako mrzi da se pokrenete :-))

Moram priznati da sam tužna jer više ne mogu u opremi da sednem na bicikl i odjurim na trening. Ajme, komplet nova preobuka, na biciklu duva, pa treba i kapuljača…Muke žive! Ali, ipak, mnogo je lakše trenirati kada napolju nije 100 stepeni i kada imate čistog vazduha u prostoru. Hladnog, čistog vazduha koji ulazi u salu. Samo izdržite taj put i presvlačenje i već sa prvim pokretom vašeg tela, bićete zahvalni sebi što ste prevarili lenjost. I vaše telo i vaš um će vam biti zahvalni takođe!

14184439_1213994835325215_4683786516726053623_n.jpg

Nosite marame!

Ako se nečemu radujem kada zazimi, to su marame, ešarpe, šalovi! Imam ih raznih i obožavam da  ih kombinujem sa jednostavnim odevnim komadima. Imajte jednu sa teget detaljima koja uvek može ići uz džins, jednu crnu sa jesenjim bojama i jednu pastelnu, obavezno! Ma, morate imati i neku sa animal printom… Marama nikad dosta! Efektne su, ne zauzimaju mnogo prostora i uvek mogu da promene odevnu kombinaciju. Ima ih raznih, i kombinuju se na bezbroj načina.

9155298525214.jpg

9137841635358.jpg

Nastaviće se… 

V.V.

*Sve fotografije su preuzete sa interneta

2 Comments Add yours

 1. Marina says:

  Meni bi bilo dovoljno da je proleće cele godine…ma ni more mi ne treba 🙂
  Inače, patim za ovim Woolnia ćebencetom. U nekom životu ću ga možda priuštiti, šmrc šmrc.

  Ja bih na ovaj spisak dodala nešto što sam baš danas radila…
  Igrati po sobi sa njim….ne-pro-ce-nji-vo!
  Smeh, energija, sreća 🙂

  Liked by 1 person

  1. vanjavulin says:

   Računaj na najmanje još jedan post,pa ko zna kakvi saveti za preživljavanje će se tu naći. I ja bih volela da je proleće stalno:-(.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s