U poseti Edukativnom centru Perfect

Nedavno sam svratila u Edukativni centar Perfect kako bih pozajmila knjigu i pomislila sam da napravimo bar nekoliko fotografija preko kojih biste mogli da zavirite bar u neke detalje enterijera. Leto je na izdisaju, a ja nikako nisam očekivala da ću  naići na tako radnu atmosferu. Aleksandar i Nevena su se pripremali za dolazak kako starih tako i novih članova, a Marija je u susednoj sobi držala besplatni početni kurs italijanskog jezika. Puna soba mladih, entuzijastičnih ljudi, prelep ambijent i tim stručnjaka. Pomislila sam kako mi fali takve atmosfere u državnoj školi i koliko je zapravo divno videti ove mlade ljude koji su se u Sombor vratili i od nule počeli da grade svoju poslovnu priču. Samo njih dvoje znaju koliko truda, vremena i strpljenja je potrebno da bi ovako jedan centar opstao.

dsc_0390_1

Kada sam prvi put nakon studija ugledala Nevenu, iznenadila sam se jer sam znala da je devojka iz Srbije i nisam očekivala da ću je videti u Somboru. Posao i ljubav prema istom, doveli su je daleko od rodnog mesta, a ona ovde živi i radi kao da je rođena na tlu Vojvodine. Često je nama teška ta odluka povratka u rodno mesto, i baš iz tog razloga divim se onima koji su došli izdaleka, upustili se u nepoznato i počeli da se bore sa svoje polazne tačke.

DSC_0393.jpg

U Edukativnom centru Perfect prošlu školsku godinu (koja je ujedno i prva godina postojanja) obeležili su časovi engleskog i nemačkog jezika, individualni i grupni ali i mnoge vannastavne aktivnosti za koje polaznici imaju veliko interesovanje. Od takvih aktivnosti izdvajamo bioskop na engleskom, letnje radionice za niže razrede osnovne škole, ali i odlazak sa đacima na paintball. Aleksandar i Nevena brinu o svakom polazniku, te je Aleksandar otpratio svog učenika na republičko takmičenje jer je znao koliko je važno da se učeniku pruži moralna podrška,ali i da će samo njegovo prisustvo učeniku uliti osećaj sigurnosti i samopouzdanja što svakako može da utiče na bolji uspeh.

dsc_0380

Važno je napomenuti da predavači u ovoj školi koriste lični i direktni metod u nastavi koja u svoj centar stavlja đake i njihovu aktivnost želeći da im pokažu da je znanje bitnije od sertifikata ali i da učenici sami shvate da je za učenje jezika potreban kontinuitet. Ono što se meni naročito dopalo u njihovom radu jeste činjenica da nastava ima realne, trenutne teme, s obzirom na to da svi mi koji radimo u državnim školama znamo koliko je zastarelih sadržaja u našim udžbenicima i koliko to ume da nam oteža svakodnevni rad.

DSC_0411_1.jpg

U novoj školskoj godini Edukativni centar Perfect će proširiti svoju ponudu na časove italijanskog i francuskog, otvoriće DEČIJU OTKRIVAONICU, a u planu su i raznolike radionice poput crtanja, slikanja, dizajna, jezika, pisanja, istraživanja i sl. U prevodu, od ove školske godine biće za svakoga po nešto!

DSC_0404 (1).jpg

Ukoliko mislite da biste u ovoj školi pronašli nešto za sebe, ostavljam vam link njihove FB stranice https://www.facebook.com/edukativnicentarperfect/ i toplo preporučujem njihove usluge. Do idućeg čitanja, radite na sebi!

Veliki pozdrav!

V.V.

Photo by Gregorio Rizzo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s