U poseti Jovani u Herbateria biljnoj apoteci

Iako Herbateria biljna apoteka postoji od 2013.godine u Somboru, ja sam je tek nedavno otkrila. Dobro, ima najviše uzroka u činjenici da sam se 2014.godine navrat-nanos, posle studija, doselila nazad u svoj rodni grad i počela da radim prekovremeno. Nisam imala vremena da dišem, a evo i dan-danas iznova otkrivam svoj grad, svoje sugrađane i zanimljive priče. U tome i jeste čar življenja…

DSC_0221.jpg

Elem, pre nekoliko nedelja sam slučajno kod sestre videla (i isprobala) jedan proizvod nastao u  lokalnoj biljnoj apoteci i malo je reći da sam se oduševila! Raspitala sam se i saznala da je taj proizvod delo ruku naše sugrađanke Jovane Vlaškalić Korice koja u svojoj apoteci spravlja raznoliku prirodnu kozmetiku, meleme i čajeve.

DSC_0211.jpg

Jovana nas je srdačno dočekala i bila raspoložena za razgovor u kojem je na prvom mestu istakla da kod nas ljudi nemaju dovoljnu svest o prednostima prirodnih kozmetičkih proizvoda.

Zašto su me oduševili ovi prirodni kozmetički proizvodi?

Ako zaobiđemo moj lokal patriotizam, a on je u srži ovakvih priča, moram da istaknem dve stvari zbog koje mi se ovi proizvodi dopadaju:

 1. Miris – oduvek mi je sinonim za prirodnu kozmetiku bio grozan , oporan miris biljaka koji ne želim na svom telu. A onda sam pronjuškala po Herbateria apoteci, otvorila gotovo svaki proizvod i pomirisala većinu njih. Etarska ulja koja Jovana koristi prilikom izrade preparata su božanstvenog mirisa! Naročito su me pozitivno iznenadili mirisi prirodnih dezodoransa u stiku!
 2. Ambalaža – Jovana kaže: Može to i bolje! i ja se, naravno, slažem, ali kada se pominje prirodna kozmetika oduvek sam imala utisak ružnih, monotonih ambalaža. Kod većine Herbateria proizvoda, ambalaža je vedrih boja i pristojnog dizajna.                          DSC_0215.jpg

Tek kada sam prešla 25.godinu, počela sam da razmišljam o prirodnoj kozmetici jer su sve više počeli da mi smetaju agresivni kozmetički proizvodi koje sam koristila. Bilo je to grozno saznanje za mene jer nikada nisam imala problematičnu kožu, ni u kom smislu. U poslednje vreme sam shvatila da je moja koža u alarmantnom stanju nakon brijanja, nošenja uske garderobe, skidanja šminke popularnim kozmetičkim preparatima namenjenim baš za to i sl. Shvatila sam da moram da pokušam sa korišćenjem drugačijih proizvoda i , iako sam tek počela sa takvom negom, moja koža je već počela da mi se zahvaljuje! No, o tome će biti više reči  u postu koji će predstavljati recenziju Herbateria proizvoda.

DSC_0222_1.jpg

DSC_0223.jpg

DSC_0227_1.jpg

DSC_0229.jpg

DSC_0236.jpg

DSC_0242.jpg

Poslednje što bih napomenula u vezi Herbateria apoteke jeste prijatan enterijer u kojem se nalazi, ćošak sa zanimljivim knjigama, kao i kutak u kojem možete da sednete i uživate u nekom časopisu ili knjizi dok čekate svoj red. Ovu prirodnu kozmetiku možete kupiti u Somboru u ulici Kneza Miloša 14 (bivša Istarska ulica) ali i u mnogim apotekama i zdravim hranama u drugim gradovima u našoj zemlji. Ili jednostavno možete naručiti sa sajta (mada imajte na umu da je asortiman mnogo širi od onog na sajtu!). O aktuelnostima možete se informisati preko njihove Fejsbuk stranice.

DSC_0248.jpg

Da li ste vi probali neku prirodnu kozmetiku? Kakva su vaša iskustva? Do idućeg čitanja, srdačan pozdrav!

V.V.

Photo by Gregorio Rizzo 

2 Comments Add yours

 1. Mila says:

  Čula sam i ja za njih nedavno. Svi hvale kokosovo ulje. Nikako da isprobam, ali planiram!

  Like

  1. vanjavulin says:

   Ja koristim jojobino i prezadovoljna sam!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s