Kako kombinovati mat proizvode za usne

on

Šminkanje za mene predstavlja veštinu i umetnost i divim se ljudima koji to uspešno rade. Ja definitivno nisam jedna od njih, najlogičniji razlog tome je činjenica da ne volim da nosim mnogo šminke na sebi. Oduvek sam bila tip devojke koja i kada se šminka voli prirodni izgled. Ne volim da potrošim mnogo vremena na tu dnevnu aktivnost, ali volim da istaknem usne prilikom šminkanja.

Od pre nekoliko meseci u meni se probudila znatiželja i počela sam da pratim dosta sadržaja na internetu koji se bave kozmetikom i trikovima prilikom šminkanja. Kako su svi oni samo naizgled lako izvodljivi ja sam pronašla način kombinovanja mat proizvoda za usne time što sam kupila roze mat ruž za usne i nisam bila zadovoljna njegovim izgledom na usnama. Nije dovoljno pigmentisan i kada ga nanesem, naziru se usne ispod karmina, tako da na usnama nikada ne izgleda lepo. Ovaj ruž je naručen u Avonu, za nekih 250 dinara, pa nisam ni očekivala neku magiju od njega.

Kada se sam nanosi, on izgleda ovako:

DSC_0841.jpg

Vidite sad o kakvoj katastrofi vam pričam? Ako je zima i ten mi je suviše beo, sa ovakvim karminom izgledam kao da sam bolesna. Ukoliko sam preplanula i nanesem ga, dobijam “jeftin” izgled šminke na svojim usnama. Blago rečeno – katastrofa!

Kada sam već kupila proizvod (kolikogod jeftin bio!) jednostavno želim da ga iskoristim. Dosetila sam se da ono što fali mojim usnama je neka vrsta podloge. Stavila sam Aura Matte sjaj za usta koji je izrazito taman, a kada se osušio (veoma je bitno da se osuši i da ga nanesete u dva sloja), preko njega sam nanela ovaj Avon mat ruž za usne.

Gornji trag je trag od Aura Matte sjaja, a donji od Avon mat ruža:

DSC_0845.jpg

Kada se mat ruž roze boje nanese preko tamnog mat sjaja za  usne dobije se nova božanstvena boja koja je i dalje mat ali je vrlo lepo pigmentisana! Gornji trag ilustruje izgled dobijene boje:

DSC_0846.jpg

DSC_0848.jpg

Bila sam srećna zbog ovog mini-otkrića pa sam se dosetila još nekih ruževa koje imam a koje ne koristim iz istog razloga. Pomislila sam da bi bilo dobro da probam istu stvar ali da ovog puta kombinujem običan ruž za usne sa mat sjajem, da vidim kako će se te dve teksture poklopiti. Drugi ruž koji nisam koristila a imam ga već dugo jeste u Latte nijansi i takođe je kupljen u Avonu. Donji trag ilustruje njegov izgled, gornji trag je opet Aura Matte sjaj za usne.

DSC_0850.jpg

DSC_0852.jpg

Kada se kombinuju,dobije se sledeći izgled (obratite pažnju na gornji trag):

DSC_0851.jpg

Dobijena boja nije mnogo različita od osnovne boje Aura Matte sjaja, ali je svakako “mekša” i zato mi se dopada. Napomenula bih samo jednu logičnu stvar u vezi ovih kombinacija – nemojte zaboraviti da je kombinacija mat i običnog ruža za usne sklonija razmazivanju. I  za kraj, ne zaboravite potez koji su nas naučile bake i mame – kada nanesete ruž(eve) , poljubite papir ;-).

Nadam se da vam je ovaj post bio koristan, čekam vaše komentare i vaše trikove u šminkanju!

Do idućeg čitanja, šaljem vam vetrovit pozdrav i podsećam vas na nagradnu igru u kojoj poklanjamo knjigu. Ukoliko se niste prijavili, pratite uputstva na linku ispod slike:

DSC_0739.jpg

https://vanjavulin.wordpress.com/2016/05/06/promocija-knjige-izgubljeni-indigo-i-nagradna-igra/

Proizvodi pomenuti u postu: 

Aura Matte – nijansa 623 Take the crown

Avon  ruž za usne – nijansa Latte

Avon ruž za usne – nijansa Posh petal

Photo by Gregorio Rizzo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s