Kako koristiti Polyvore sajt?

on

Već sam vam pominjala svoje iskustvo sa SFW seminara o Fashion Bloggingu gde sam od divne Marine (The book of happiness  – http://marinamarry.blogspot.rs/) dobila podsećanje na Polyvore sajt  http://www.polyvore.com/cgi/home na koji sam se prijavila pre 4 godine i koji mi je bio omiljena razonoda tokom mnogih studentskih dana.

pol.png

Polyvore je sajt preko kojeg možete  da pronađete stvari koje vam se dopadnu (i link koji vas vodi do njihove kupovine), da razvijate svoju kreativnost time što ćete praviti različite setove, da pronađete potencijalne klijente (ili da oni pronađu vas!) i što je najvažnije, da stupite u kontakt sa velikim brojem kreativnih ljudi.

Naravno, prvo morate da se registrujete na samom sajtu, što je vrlo jednostavno i vaš nalog može da se poveže sa FB nalogom što vam olakšava kasnije radnje. Kasnije možete da pronađete ljude čiji ćete rad pratiti i oni će vam se pojavljivati u MY FEED kartici. Isto tako, imaćete svoje pratioce koji će vam ostavljati komentare, lajkovati vaše setove i sl.

Ono što mi se veoma dopada jeste sama organizacija sajta gde je sve vrlo lepo organizovano tako da ćete i kao početnik moći lako da se snađete. Ukoliko vas, na primer, interesuje ženska odeća, moći ćete da pronađete po kategorijama svaki odevni predmet, a samo jedan klik vas vodi na sajt brenda sa kojeg možete da naručite željeni proizvod. Pored odeće, na sajtu možete da istražite i obuću, nakit, torbe, ali i stvari za kuću – nameštaj i razne sitnice koje upotpunjavaju vaš enterijer. Pa tako imate kartice WOMAN, MAN, HOME…  i svaka od njih se dalje grana na još kartica (npr. HOME -> CHAIRS, SOFAS, TABLES, BEDS…)

pol2.png

Ono što ja koristim na ovom sajtu isključivo je vezano za razonodu ali je ovaj sat jedno veliko leglo IDEJA, inspiracija koje dobijate istražujući različite ljude i njihov rad. Ponekad je dovoljno da vidite jednu sofu i da vam padne na pamet kako bi vaša soba mogla da izgleda!

Ukoliko želite da napravite sopstveni set (ja obično pravim stranice časopisa), u gornjem desnom uglu kliknite na CREATE -> SET i otvoriće vam se gorepomenute kartice. Birajte svoju pozadinu, novinske članke, odevne kombinacije i enterijer i tako dizajnirajte svoj set. Dodajte ih u vaš set tako što ćete kliknuti na odabrani item i izabrati opciju ADD TO SET,a onda možete da ga povećate, smanjite, pomerite u ugao koji želite, obrišete i sl.

pol3.png

Ovo je jedan brzinski set koji sam sklopila snimajući video koji će vam olakšati korišćenje Polyvore sajta. Ukoliko želite da vidite kako je ovaj set nastao, te šta sve možete na sajtu da pronađete, pogledajte youtube snimak u kojem je sve zabeleženo korak po korak  https://www.youtube.com/watch?v=yk1pv56D1ZU

l (1).jpg

Razvijanje sopstvene kreativnosti je najdragocenija stvar koju vam Polyvore pruža, i to je besplatna stvar koju dobijate ako uložite malo svog vremena i malo svoje duše!

Ukoliko se odlučite da posetite sajt i krenete u svoju avanturu, ostavljam vam link svog profila u nadi da će vam koristiti.

http://vanjo.polyvore.com/

Očekujem vaša pitanja i komentare, kao i prve Polyvore setove. Podelite ih sa mnom!

Kreativni pozdrav,

V.V.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s