Njeno veličanstvo, Nedelja.

Prednost života u malom gradu u Srbiji jeste mogućnost da posedujemo Nedelje. Da ih lenstvujemo, da im se radujemo, da ih odremamo ili prespavamo. Još se valjda samo ta Nedelja nekako održala kao spona između porodica, kao vezivno tkivo unutar svake familije koja se , ako ne drugim danima, bar nedeljom okuplja za trpezom.

Ponekad smo previše lenji da nedeljom navučemo osmeh i organizujemo neko kvalitetno vreme za drage osobe…

Kada sam pre par meseci otišla kod drugarice u goste, sela na krevet pored kaljeve peći (jer ne postoji lepša toplota od toplote žive vatre koja se probija kroz kaljeve), pila čaj i odjednom shvatila da sa druge strane njenog pisaćeg stola stoji klavir. U mojoj glavi sinula je samo jedna misao , u ovoj prostoriji mora se održati čajanka, i Ona mora da zasvira dok ja ispijam čaj kraj peći!

DSC_0095.jpgDSC_0068

Ove nedelje mi je ispunila želju. Dočekala nas je sa domaćim pralinama, crnim čajem i klavirom spremnim za njene ruke. I, nedelja je zvanično mogla da počne!

DSC_0005.jpg

DSC_0024.jpg

DSC_0026.jpg

Uživala sam u svakom gutljaju, zalogaju i svakoj noti… Jer, hedonizam je jedini način da preživite Život u malom, uspavanom gradu. Danas nam je Čajanka pomogla u tome, a za sledeću ćemo smisliti nešto drugo.

DSC_0200

A kako vi provodite vaše nedelje?

Do idućeg čitanja…

V.V.

DSC_0197

Photo by Gregorio Rizzo

Host : Miljana Parčetić

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s